RK Slovenije
Območno združenje Nova Gorica

Ulica Tolminskih puntarjev 8
5000 Nova Gorica


Tel:   +386 (05) 33 84 902

E-Pošta:
nova-gorica.ozrk@ozrks.si

Upravljanje piškotkov

TRR: SI56 6100 0001 2761 764
DŠ: 66451043
MŠ: 5148324

Uradne ure:
Pon: 08.00-12.00
Sre:  08.00-12.00, 14.00-16.00
Pet:  08.00-12.00

Urnik skladišča:
(Langobardska ul. 8, 5250 Solkan)
Čet:  14.00-16.00

TEČAJ PRVE POMOČI:

- tečaj iz PP:
  1.10.2018

- izpit iz PP:       5.10.2018
                                                                                     


Več v rubriki PRVA POMOČ!

 

Donacija podjetja E3 v višini 3.000,00 evrov

Sreda, 28. december 2011

Direktor družbe E 3, d.o.o. dr. Stanko Ciglarič in predsednik Območnega združenja Rdečega križa Dušan Ambrožič sta danes na sedežu družbe E 3, d.o.o. v Novi Gorici podpisala donatorsko pogodbo.
Donacija je namenjena Skladu za pomoč ljudem v stiski oz. tistim, ki zaradi finančne stiske ne zmorejo plačila položnic za električno energijo in se za pomoč obračajo na Rdeči križ.
Območno združenje RK Nova Gorica bo zato vsak mesec iz desetih območnih združenj na Primorskem (Nova Gorica, Ajdovščina, Tolmin, Idrija, Koper, Piran, Izola, Sežana, Ilirska Bistrica in Postojna) izbralo deset prosilcev, ki jim bodo iz naslova te donacije lahko poravnali račune za električno energijo.

V družbi E 3, d.o.o. so se letos odpovedali novoletni zabavi, poslovnim darilom in čestitkam. Želijo nadaljevati z družbeno odgovornim ravnanjem in primerom dobre prakse, ki ga je uvedla že matična družba Elektro Primorska d.d..
 

Podeli:

Delovno srečanje predavateljev Prve pomoči

Sreda, 28. december 2011

Območno združenje Rdečega križa Nova Gorica ima javno pooblastilo za izvajanje tečajev in izpitov iz Prve pomoči, ki mu ga je dodelila država.
Licencirani predavatelji Prve pomoči Rdečega križa Nova Gorica, so se odločili, da s skupnimi močmi pripravijo osnovno gradivo, ki se bo uporabljalo za izvajanje tečajev Prve pomoči. Najprej so se lotili gradiva za bodoče voznike motornih vozil, sledilo bo gradivo za delovne organizacije, ter nadaljevali z vsemi ostalim gradivi za najrazličnejše tečaje Prve pomoči. To gradivo bo le podlaga, saj vsak predavatelja se še posebej pripravi na določeno skupino poslušalcev, saj je vsak tečej "individualen".

Končni izdelek bo tudi predstavljen Strokovnemu centru za Prvo pomoč pri Rdečemu križu Slovenije.

Podeli:

Prvo srečanje starejših občanov občine Kanal ob Soči

Torek, 29. november 2011

Krajevne organizacije Rdečega križa občine kanal ob soči, so v nedeljo 27. novembra organizirale Prvo srečanje starejših občanov Občine Kanal ob Soči. V lepem nedeljskem popoldnevu se je lepo število starejših udeležilo srečanja in s tem dokazali, da so takšna srečanja več kot dobrodošla. Program je popestril predsednik rdečega križa Nova Gorica, g. Dušan Ambrožič, s slavnostnim govorom je vse prisotne nagovoril župan občine Kanal ob Soči, g. Andrej Maffi, kulturni program pa so popestrili; Otroški pevski zbor Osnovne šole Kanal, Mešani pevski zbor Jože Srebrnič deskle, harmonikaš Boštjan Bavdaž in Folklorna skupina Kal nad Kanalom.
Pred samim pričetkom kulturnega programa, pa so si lahko vsi prisotni izmerili krvni tlak in sladkor v krvi, katere meritve je izvajala ekipa Prve pomoči RK Nova Gorica.

Podeli:

Prosotvoljci na strokovni ekskurziji

Torek, 29. november 2011

Prostovljci so ključ do dobrega delovanja Rdečega križa. To se zavedamo tudi na OZRK Nova Gorica, zato smo tudi letos za njih pripravili strojkovno ekskurzijo, tokrat v slovensko istro.
Skupina 40-ih prostovoljcev se je naprej podalo na ogled cerkvice nad krajem Hrastovlje, sledil pa je ogled Zdravilišča in letovišča Debeli rtič, kjer so s strani strokovnega sodelavca RKS g. Borisa Plavšiča poslušali predavanje na temo Širjenje znanj o Rdečem križu. Po kratkem ogledu zdravilišča in kosilu je pot sledila v Sečovljske soline ter ogleda oljarne in Pirana.
V Rdeči križ Nova Gorica je vključenih več kot 300 prostovoljcev, brez katerih bi naš širok program aktivnosti ne bili zmožni izpeljati. Da smo ena izmed najboljših humanitarnih organizacij, se gre  zahvaliti predvsem našim prostovoljcem.

Podeli:

40 let delovanja Prostovoljnega društva krvodajalcev iz Doberdoba

Ponedeljek, 26. september 2011

Prostovoljno društvo krvodajalcev iz Doberdoba, je v nedeljo 18. septembra praznovalo častitljivo 40 obletnico delovanja. Ob tej priložnosti, so položili venec vsem preminulim krvodajalcev in pripravili slavnostno proslavo. Na proslavi se je natančno predstavilo 40 let delovanja društva in podelili so priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem oz. krvodajalcem. Zahvalo za to obletnico so prejeli tudi s strani predsednika OZRK Nova Gorica g.Dušana Ambrožiča, ki jim je ob tej priložnosti izročil sliko z motivom kraškega ruja, ki je nekakšne simbol Krasa tako na slovenski kot italijanski strani.

Podeli:

2.500,00 evrov za šoloobvezne otroke

Sreda, 10. avgust 2011

Novo šolsko leto se neusmiljeno približuje, s tem pa se povečuje tudi skrb staršev šoloobveznih otrok iz socialno šibkih družin.
Rdeči križ Nova Gorica se zaveda stiske tako družin kot otrok, zato se je odločil pomagati prebroditi ta težek trenutek prvega šolskega dne.
V mesecu avgustu smo začeli z razdeljevanjem darilnih bonov v višini 20,00 evrov, za nakup šolskih potrebščin. Po naših lastnih podatkih, podatkih socialnih služb osnovnih šol smo prišli do zaključka, da pomoč potrebuje 119 otrok iz socialno ogroženih družin.
Leta 2010 smo razdelili 84 darilnih bonov, kar kaže da naraščanje socialne stiske družin še kr počasi narašča.
 

Podeli:

Zdravstvena preventiva v občini Šempeter Vrtojba

Sreda, 3. avgust 2011

V sklopu prireditev ob občinksme prazniku občine Šempeter Vrtojba, je posebna prireditev bila namenjena tudi zdravstveni preventivi pod sloganom Preverimo svoje zdravje. Na trgu Ivana Roba v Šempetru pri Gorici se je s sprehodom skozi model debelega črevesa lahko spoznalo notranjost črevesa in možne spremembe. Strokovnjaki Programa Svit so z razlago in nasveti pomagali pri odpravi morebitnih strahov in zadreg pred tem delom telesa in boleznijo. Ekipa Prve pomoči pa je vsem mimoidočim prikazovala temeljne postopke oživljanja ter velikemu število (cca 250) izmerila tudi sladkor v krvi in krvni pritisk. Meritve so občani zelo pozitivno sprejeli in predlagali, ta do dejavnost izvajamo večkrat letno. Dogodka se je udeležil tudi župan g. Milan Turk.

Podeli:

Humanitarna nota na Goriški plaži

Sreda, 29. junij 2011

Včerajšnje dogajanje v prekrasnem ambientu Goriške plaže v Novi Gorici je bilo obarvano tudi s humanitarno noto.
V večernih urah so se predstavili briški vinarji s svojimi kakovostnimi vini in skozi degustacijo so obiskovalci spoznali nastajanje in kakovost te prekrasne žlahtne kapljice. V senci dreves plaže, pa so preko dneva ustvarjali trije slikarji Akademije za vizualne umetnosti AVA.
 

Podeli:

Prva krvodajalska akcija brez meja

Sreda, 8. junij 2011

Učeni in pametni možje in žene so govorili o vrednotah, zapisali so jih tudi v knjige, a med prvimi vrednotami bi moral biti ta nenadomestljivi altruizem darovanja sebe brez pričakovanja plačila ali nadomestila - zgolj zato, ker je darovanje sebe hkrati darilo sebi. Za prvo darovanje krvi je potreben pogum, potem dajanje postane stil življenja, ki ga ne najdemo na modnih revijah, na glamuroznih straneh, itd.

Rdeči križ Nova Gorica in Prostovoljno združenje krvodajalcev iz Gorice organizirata PRVO KRVODAJALSKO AKCIJO BREZ MEJA, ki so bo odvijala na Trgu Evrope, v soboto, 11.06.2011, med 8.30 in 14.00 uro.

 

Podeli:

Regijsko preverjanje ekip Prve pomoči v Idriji

Torek, 7. junij 2011

Območno združenje Rdečega križa Idrija je v sodelovanju z Upravo za zaščito in reševanje Nova Gorica, v soboto 4. junija 2011 organiziralo XVII prejerjanje ekip Prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite. Regijskega preverjanja se je udeležilo osem ekip in sicer: ekipa PP RK občine Nova Gorica, občine Miren Kostanjevica, Ajdovščina, Idrija, Izola, Piran ter dve ekipe iz Kopra. Ekipe, v sestavi 6-ih prostovoljcev, so svoje znanje prikazali na štirih delovnih točkah. Prvo mesto je zasedla ekipa iz Idrije, drugo ekipa iz Nove Gorice ter tretje mesto ekipa PP RK iz občine Miren Kostanjevica. 

Podeli:

Dan slovenskega krvodajalstva - 4. junij

Ponedeljek, 6. junij 2011

V Sloveniji statistično vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri!

Osnovna naloga Rdečega križa Slovenije na področju krvodajalstva ostaja motiviranje krvodajalcev, pridobivanje novih krvodajalcev, ohranjanje obstoječih in organizacija krvodajalskih akcij. Ena glavnih usmeritev letošnjega izvajanja programa, kot tudi v prihodnje pa je vključevanje mladih v krvodajalske akcije, saj bodo prav danes mladi krvodajalci v prihodnosti nosili breme nacionalne preskrbe s krvjo. V prvih petih mesecih letošnjega leta smo zabeleži na krvodajalski akcijah, kar 5.683 krvodajalcev, ki so prišli prvič na darovanje krvi, kar predstavlja 12.2% od vseh 46.514 krvodajalcev, ki so v prvih štirih mesecih letošnjega leta prišli na darovanje krvi.
 

 

Podeli:

Festival prostovoljstva

Sreda, 25. maj 2011

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva je tudi letos organiziralo, vseslovenski, tokrat že dvanajsti, Festival prostovoljstva. Festival je namenjen promociji prostovoljnega dela, ozaveščanja javnosti o aktivnostih, ki jih izvajajo prostovoljci in je zahvala prostovoljcem za vse ure, namenjene prostovoljnemu delu. Evropsko leto prostovoljstva kot tudi letošnji festival prostovoljstva označuje slogan: "Bodi prostovoljec, spreminjaj svet".

Podeli:

Teden RKS-Zz 2011

Sreda, 11. maj 2011

8. maja se je začel teden Rdečega križa Slovenije, to je dan, na katerega se je pred leti rodil ustanovitelj gibanja Rdečega križa Henry Dunant - prvi dobitnik Nobelove nagrade za mir. V ta teden je vključenih vseh 181 nacionalnih društev Rdečega križa, največje humanitarne organizacije na svetu.
Teden RK v letošnjem letu poteka pod sloganom, pod katerim poteka tudi mednarodna kampanja Rdečega križa 2011 "Najdi prostovoljca v sebi!". Svet Evrope je razglasil leto 2011 za Evropsko leto prostovoljnih dejavnosti.
 

Podeli:

Letna skupščina

Sreda, 20. april 2011

Leto 2010 smo na Območnem združenju Rdečega križa Nova Gorica zaključili uspešno, z nekaj pomembnimi uspehi, ki so v veliki meri posledica prizadevanj in delovnih naporov zaposlenih na Rdečem križu, predvsem pa na prvem mestu aktivnega delovanja številnih prostovoljcev.
Med uspehe lahko uvrščamo tako nekatere novosti kot že utečeno dejavnost in programe. Predvsem naj poudarimo uspešno in učinkovito pomoč ob naravnih nesrečah na našem območju (poplave, burja), veliko število krvodajalcev, skrb za posameznike in družine iz socialno ogroženih okolij in starostnike.
 

Podeli:

Ekipa PP na dnevu CZ Nova Gorica

Sreda, 9. marec 2011

Ekipa Prve pomoči Rdečega križa Mestne občine Nova Gorica je svoje znanje in pripravljenost prikazala tudi na letošnjem dnevu Civilne zaščite Nova Gorica. Skupaj z reševalnimi psi so nad Branikom prikazali vajo reševanja izgubljenega ponesrečenca v gozdu. Vaja se je izkazala kot dobrodošla, saj le dobro sodelovanje med vsemi vključenimi v sistem zaščite in reševanja je lahko ključ do uspeha.

Podeli:

Tečaj TPO na Mestni občini Nova Gorica

Ponedeljek, 28. februar 2011

V sodelovanju s Civilno zaščito Mestne občine Nova Gorica, smo v petek 4.2.2011 pripravili tečaj Temeljnih postopkov oživljanja za zaposlene na Mestni občini, Upravni enoti in knjižnici. Licinciran predavatelj RKS-Zz Matjaž Sulič je v uvodnih 45 minutah teoretično predstavite najpomembneše vsebine vezane na temeljne postopke oživljanja. Nato so vsi prisotni, s pomočjo ekipe Prve pomoči Rdečega križa Mestne občine Nova Gorica izvedli tudi teoretični del. Večina prisotnih je na lutki poskusila način nudenja umetnega dihanja, te postavitev nezavestne osebe v bočni položaj.
Ob tej priložnosti, smo skupaj z MO Nova Gorica predali defibrilator Knjižnici Franceta Bevka. Isti defibrilator pa je že nameščen tudi v avli MO Nova Gorica.

Podeli:

Sestre Svetega Martina na krvodajalski akciji

Petek, 4. februar 2011

Sestre Svetega Martina (SSM) svoje poslanstvo potrjujejo z zanimivimi izzivi in plemenitimi dejanji. Danes so se v dokaz in razmislek o zdravem načinu življenja skupaj udeležile krvodajalske akcije v Splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. H krvodajalstvu so spodbudile številne ljubitelje vin in kulinarike, pridružil se jim je tudi Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica.

Podeli:

Predstavitev RK na OŠ Bilje

Četrtek, 13. januar 2011

Predstavitev nastanka Rdečega križa in delovanje te največje humanitarne organizacije med najmlajšimi je zelo pomembna naloga OZRK Nova Gorica. Zavedamo se, da je potrebno že mladim predstavit, kaj so najpomemnejše humane vrednote vsakega izmed nas. Prav to smo predstavili tudi na Osnovni šoli Bilje 40-im otrokom. V 45 minutni predstavitvi smo začeli z zgodovino Rdečega križa, pa vse do današnjega delovanja Krajevne organizacije RK Bilje. Dejavnost KORK Bilje se je pred kratkim izkazala kot zelo uspešna, saj je so pomagal velikemu številu družin, ki so bile prizadete v hudih poplavah.

Podeli:

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 3. november 2016

Vlada umaknila obravnavo Zakona o tujcih

Nedelja, 6. november 2016

Zmaga na vsak način

Petek, 28. oktober 2016

Teden solidarnosti 2016

Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

OZRK Nova Gorica